Zoeterwoude wil Cittaslow worden

Zoeterwoude-Dorp, 18 oktober 2013

Het CDA in Zoeterwoude wil dat de gemeente het Cittaslow Keurmerk krijgt. Dat is een internationaal keurmerk voor gemeenten van maximaal 50.000 inwoners, die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren.

Zoeterwoude is een kleine gemeente met 8000 inwoners vlakbij Leiden. De gemeente ziet niets in een fusie met omringende gemeenten. Zoeterwoude denkt zich als kleine gemeente in het Groene Hart heel goed zelfstandig te kunnen redden. Het Cittaslow keurmerk past hier goed bij.

Wat is precies het Cittaslow Keurmerk? Komt Zoeterwoude hiervoor in aanmerking? Het CDA in Zoeterwoude denkt van wel. Wethouder Mirjam Ates en fractievoorzitter Ton de Gans namen ons mee op een tour door de gemeente en lieten ons zien waarom Zoeterwoude Cittaslow kan worden.