Het einde van Omroep Rijnwoude

Hazerswoude-Rijndijk, 12 januari 2013

Omroep Rijnwoude is niet meer. De uitzendingen van Omroep Rijnwoude zijn gestopt. Op vrijdag 4 januari 2013 was de laatste uitzending te horen. Om 19.00 wordt de knop omgedraaid. Vanaf dat moment ging de nieuwe fusieomroep Alphen Stad FM/TV de lucht in.

De laatste uitzenddag van Omroep Rijnwoude was een speciale dag. Van 9 uur tot 11 uur was er een dubbellange aflevering van ‘Koffiepauze’. Drie presentatoren, Cees van Diest, Nico Romijn en Wim van der Leek maakten samen deze speciale aflevering

  • Van 11 uur tot 12 uur presenteerde Joey de Groot de laatste aflevering van zijn programma Hey Joe!
  • Van 12 uur tot 2 was er een gecombineerde aflevering van de programma’s ‘Greenheart Country’ van Hans van Dam en ‘Song from Ierland’ van Wim van Gent.
  • Van 2 uur tot 4 uur presenteerde Ton Puik nog één keer Jukebox.
  • Van 4 uur tot 7 uur werd voor de laatste keer het programma ‘Uit het Hart Gegrepen’ uitgezonden. Met dit programma was de omroep ook meer dan 11 jaar geleden van start gegaan.

Fractievoorzitter van de PvdAHenk Goes vind het jammer dat Omroep Rijnwoude stopt. Hij prees de manier waarop de lokale omroep de politiek op de voet volgde. En natuurlijk ging het ook nog even over de opvolger van wethouder Job Dresden, die onlangs is opgestapt.

Om 19.00 drukte technicus Martin van der Torre een paar knoppen in. Zo werd omgeschakeld naar de nieuwe omroep Alphen Stad FM/TV, Een omroep die is ontstaan uit de fusie van Omroep Rijnwoude, Alphen Stad FM en ROB FM (uit Boskoop).