Geen grote problemen in Rijnwoude

Rijnwoude, 1 januari 2013

De jaarwisseling heeft in Rijnwoude niet tot grote problemen geleid. Er zijn minder verstoringen van de openbare orde geweest dan in voorgaande jaren.

Er werden diverse branden en brandjes gemeld. Daarbij zijn ond middernacht caravans uitgebrand in Hazerswoude-Dorp en Benthuizen. Verder is er wat klein meubilair buiten in de brand gestoken en zijn hier en daar toch vreugdevuurtjes aangestoken. Politie, brandweer en gemeente hebben waar dat kon de mensen aangesproken en op de gevaren gewezen.

De strategie van de politie was, net als in voorgaande jaren, om snel op te treden bij beginnende opstootjes en brandstichtingen om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt. Er zijn minder openbareordeverstoringen geweest dan voorgaande jaren. Het ging hierbij vooral voor vergrijpen als vernieling, het afsteken en bezit hebben van illegaal vuurwerk, openlijk geweld en brandstichting.

Vanaf 1.00 uur was de veiligheidsregio Hollands Midden ruim 5 uur niet op het algemene telefoonnummer 0900-8844 bereikbaar. Mensen die mobiel belden, zijn omgeleid naar het call center in Haaglanden. Daarnaast werden mensen opgeroepen om het meldformulier op www.politie.nl/melden te gebruiken. In de loop van de ochtend werkte 0900-8844 het weer. DE oorzaak was een technisch probleem. Voor zover bekend heeft de storing verder niet geleid tot problemen. Het alarmnummer 112 heeft geen hinder van de storing ondervonden.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.