Burgemeester reikt vrijwilligersoorkonden uit

Rijnwoude, 4 januari 2013

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 3 januari zijn weer de jaarlijkse Vrijwilligersoorkonden uitgereikt door burgemeester Latenstein.

Jaarlijks maakt de gemeente Rijnwoude in december bekend aan wie zij de gemeentelijke Vrijwilligersoorkonde voor dat jaar gaat uitreiken. De oorkonde wordt aan maximaal 5 mensen en/of groepen in Rijnwoude (één in iedere kern van de gemeente), die zich als vrijwilliger al vele jaren zeer verdienstelijk hebben gemaakt, uitgereikt.

De Commissie Vrijwilligers-oorkonden Rijnwoude maakt de keuze en adviseert het college van B&W over de nominaties. De Vrijwilligersoorkonden voor 2012 zijn uitgereikt aan

  • De vrijwilligers van de oudervereniging openbare basisschool “Arnoldus van Os” namens obs “Arnoldus van Os” uit Benthuizen.
  • De dames G.C. de Graan-von Hombracht en A.G. Okker-Wanschers namens de bibliotheek Rijn en Venen, locatie Hazerswoude-Dorp.
  • De heer J.H. Straver namens het JJB uit Hazerswoude-Rijndijk.
  • Het echtpaar J.A. de Boer en C.G.M. de Boer-Warmerdam uit Groenendijk, namens de parochie H. Michaël en H. Bernardus en vv Bernardus.
  • De heer P.L.W. van Veen namens de Zwem- en Poloclub Koudekerk aan en Rijn

Het college feliciteert deze vrijwilligers hiermee van harte en benadrukt dat zij net zoveel respect en waardering heeft voor de vrijwilligers die het (net) niet geworden zijn. Vrijwilligers zijn namelijk een onmisbare factor in het sociale en maatschappelijke leven in de kernen van de gemeente Rijnwoude.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.