Wethouder Job Dresden neemt ontslag

Rijnwoude, 21 december 2012

Wethouder Job Dresden heeft ontslag genomen. Dit ontslag volgt op het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Rijnwoude om een onderzoek uit te laten voeren naar de financiële situatie van Dresden.

De Alphense blogger Machiel van der Schoot bracht in zijn blog van 16 december 2012 wethouder Job Dresden van Rijnwoude in verband met de graaicultuur bij bestuurders in ons land.

Van der Schoot beticht Dresden, die tot 2005 bij het ministerie van VROM werkte en daarna via de zogenaamde Remkesregeling in de VUT ging, ervan dat hij de bedrijfswinst van bedrijf 'Dresden Juridisch Advies BV' wel opgaf aan het pensioenfonds maar delen van die winst privé benutte boven op zijn VUT uitkering. Daarmee verdiende hij volgens van der Schoot meer dan de toegestane 20 procent boven zijn VUT uitkering.

Van der Schoot vroeg op 14 december aan het Rijnwoudse college van B&W en de gemeenteraad om een onderzoek in te stellen. Al op 15 december werd hem medegedeeld dat de raad en het college dat zouden doen.

Job Dresden is op dit moment op vakantie. Hij was daarom niet bereikbaar voor commentaar.

Het college en de gemeenteraad van Rijnwoude betreuren zijn aftreden zeer, maar hebben begrip voor zijn besluit.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.