PvdA-Rijnwoude betreurt fout van wethouder

Rijnwoude, 21 december 2012

De Partij van de Arbeid zegt in een verklaring het zeer te betreuren dat de afgetreden wethouder Job Dresden bepaalde inkomsten destijds niet heeft gemeld. Dat is een fout geweest. Net als Job zelf vindt de Partij van de Arbeid dat het uit het oogpunt van integriteit van het openbaar bestuur niet wenselijk dat hij wethouder in Rijnwoude blijft.

Wethouder Job Dresden heeft de gemeenteraad laten weten dat hij aftreedt als wethouder van Rijnwoude. De reden daarvoor is dat hij, voordat hij wethouder werd, bepaalde inkomsten niet heeft gemeld aan het pensioenfonds.

Inmiddels heeft Job opdracht gegeven de melding alsnog te doen. Ook heeft hij beloofd een ten onrechte genoten voordeel terug te storten.

De Partij van de Arbeid vindt het van groot belang dat onafhankelijk wordt onderzocht wat er precies is gebeurd. De uitslag moet openbaar zijn. De partij is blij dat de gemeente opdracht zal geven voor dit onderzoek. Iedereen zal daarvan kunnen leren. Na het onderzoek zullen we ons oordeel kunnen afronden.

Volgens fractievoorzitter Henk Goes heeft niet alleen de PvdA, maar vooral ook Rijnwoude,een goede wethouder verloren. Job heeft veel voor de gemeente bereikt.

Het siert Job dat hij zijn fout heeft ingezien en daar direct de conclusie uit heeft getrokken dat hij geen wethouder zal kunnen blijven. Dat past bij de ethische uitgangspunten van de Partij van de Arbeid.

Bron: Omroep Rijnwoude