Paul van Ruitenbeek benoemd tot griffier in Alphen

Alphen a/d Rijn, 21 december 2012

Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 20 december 2012 heeft de gemeenteraad van Alphen besloten Paul van Ruitenbeek tot griffier te benoemen met ingang van 1 januari 2013.

Paul van Ruitenbeek was op 27 september 2012 al benoemd tot kwartiermaker/beoogd griffier per 1 januari 2013 voor de fuserende gemeenteraden van Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude. Hij heeft in feite dus twee functies.

In het komend jaar krijgt Paul van Ruitenbeek te maken met de lopende griffiewerkzaamheden in Alphen, moet bovendien moet de griffie voor de nieuwe fusiegemeente worden opgebouwd. Drie gemeenteraden met elk hun eigen werkwijze, vergadermodellen en een eigen bestuurscultuur moeten worden samengevoegd. Het komende jaar zal Paul van Ruitenbeek daarom regelmatig te vinden zijn in de drie gemeentehuizen. Hij kijkt uit naar de samenwerking en gaat enthousiast aan het werk met ingang van 2 januari 2013.

Voor zijn aanstelling als griffier in de gemeente Houten in juli 2007 heeft Paul van Ruitenbeek als griffier gewerkt bij de gemeente Winsum. Naast zijn werkzaamheden als griffier is hij actief als docent voor de Bestuursacademie NL en in het bestuur van de vereniging van griffiers.

Iedereen kan persoonlijk met Paul van Ruitenbeek kennismaken tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Alphen op woensdag 2 januari (vanaf 17.00 uur) in het Atrium van het stadhuis.

Bron: Gemeente Alphen a/d Rijn