Nieuwe gebouw Tweeklank opgeleverd

Hazerswoude-Rijndijk, 17 december 2012

Op donderdag 13 december is het nieuwe pand van basisschool De Tweeklank opgeleverd. Wethouder Herman Haarman overhandigde de sleutels van de nieuwbouw aan Thea Janson bestuurder van basisschool De Tweeklank en Marie Louise van Mourik bestuurder van Junis die de buitenschoolse opvang gaat verzorgen.

De laatste twee dagen voor de kerstvakantie gaat het gebeuren! Op 20 en 21 december wordt de inboedel van de tijdelijke huisvesting verhuisd naar het nieuwe gebouw van De Tweeklank. Evenals de inboedel van de Medeklinker. Op 7 januari worden alle kinderen verwacht op hun ‘oude stek’ in een splinternieuw schoolgebouw.

In het nieuwe schoolgebouw is ook ruimte voor de buitenschoolse opvang (BSO) Junis. Junis verhuist op 2 januari en verwacht de eerste kinderen al op 3 januari!

De twee organisaties voor de kinderopvang in Hazerswoude-Rijndijk, te weten Junis (voorheen SKA) met de BSO Ziezo en Catalpa met de BSO Sport Blitz bieden gratis opvang tijdens de twee verhuisdagen.

Na enige vertraging door het faillissement van de aannemer is de verhuizing nu een feit. Bouwbedrijf Niersman BV, die de bouw heeft voortgezet, heeft samen met Klaver Technische Bedrijf BV alles op alles gezet om ervoor te zorgen, dat de nieuwe school per 1 januari 2013 in gebruik kon worden genomen.

Het schoolplein en het openbaar gebied rondom de school is nog niet helemaal klaar. De aannemer die zich hiermee bezig houdt, doet zijn uiterste best om in ieder geval het schoolplein gereed te hebben voor de eerste schooldag.

Naar verwachting zal de officiële opening in maart 2013 plaatsvinden.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.