Chaos bij busvervoer

Regio, 10 december 2012

Reizigers op busstation Leiden klagen over de chaos bij de bussen. Het busvervoer in Leiden, Gouda en de Bollenstreek is sinds zondag overgenomen door Arriva. Dat leidt tot problemen en onduidelijkheid bij reizigers.

Zo staat er op de stadsbussen geen bestemming, werken de informatieborden boven de perrons niet, rijden veel bussen niet volgens de dienstregeling en weten veel chauffeurs ook niet welke bus de reiziger wel moet hebben. Daarnaast klagen de reizigers over de slechte informatievoorzienning op het station.

Ook in Alphen klagen de reizigers over uitval, vertragingen en onduidelijkheden. Goede reisinformatie zou ontbreken en ook op de bussen zelf staat niet aangegeven waar ze naar toe gaan.

Arriva laat in een reactie weten dat de problemen met de bussen niet helemaal onverwacht komen. Zo kon Arriva de bussen niet van te voren programmeren, omdat ze tot afgelopen weekend door Connexion gebruikt werden. Daardoor is de bestemming niet op de voorkant van de bus te lezen. Ook moet de OV-chipknip worden ingebouwd. Verder moet in de praktijk blijken of de op papier bedachte dienstregeling goed werkt, aldus een woordvoerder.

Arriva heeft het openbaar vervoer sinds zondag overgenomen van Connexxion. Het bedrijf kwam met het beste bod op de aanbesteding voor het openbaar vervoer.

Dit artikel is overgenomen van de website van RTV West. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.