VVD wil fusie Omroep West en Omroep Rijnmond

Regio, 7 november 2012

Omroep West en Omroep Rijnmond moeten fuseren tot één organisatie. Personeelszaken, salarisadministratie en inkoop kunnen worden samengevoegd om kosten te besparen. Dit stelt de VVD in Zuid-Holland in schriftelijke vragen aan het provinciebestuur.

De VVD zegt het bij monde van statenlid Rense Weide te betreuren dat de directies journalisten ontslaan, terwijl dat misschien niet nodig is als ze ondersteunende diensten samenvoegen en op den duur in een pand gaan werken.

De VVD wil weten hoe beide omroepen tegenover vergaande integratie staan en vraagt de verantwoordelijke gedeputeerde om hen uit te nodigen voor een gesprek.

De directie van Omroep West zegt zich niet te herkennen in het beeld dat de VVD schetst met de door hun gestelde statenvragen. Omroep West en RTV Rijnmond werken al sinds 2004 intensief samen op veel gebieden. De opgelegde bezuinigingen zijn in de ogen van de omroepen onrechtmatig en zij hebben hierover een procedure aangespannen bij de bestuursrechter die later dit jaar dient. In vergelijkbare procedures van Noord-Brabant en Noord-Holland zijn de provincies in het ongelijk gesteld.

Dit artikel is overgenomen van de website van RTV West. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.