Veel belangstelling voor 'Groeten uit Koudekerk'

Koudekerk a/d Rijn, 7 november 2012

De tentoonstelling 'Groeten uit Koudekerk' in de Oudheidkamer in Koudekerk loopt al weer drie maanden. Er is veel belangstelling voor de tentoonstelling die gaat over drie eeuwen post en de postbezorging in Koudekerk en de regio.

De tentoonstelling is bijzonder, want in de Oudheidkamer zijn tijdelijk ook nog een aantal zaken te koop.

Ten eerste is er het boek 'Groeten uit Koudekerk', door Matthijs Mey. Het vertelt de geschiedenis van de Koudekerkse post en geeft een compleet overzicht van alle Koudekerkse ansichtkaarten die zijn verschenen tussen 1899 en 1939. Tevens is er een hoofdstuk opgenomen met alle type Koudekerkse poststempels en poststukken. Het boek is te koop voor € 10,00 voor leden en € 12,50 voor niet-leden.

Daarnaast is er speciaal voor deze tentoonstelling een set van zes verschillende historische ansichtkaarten herdrukt, die een mooi overzicht geven van het dorp Koudekerk van voor de Tweede Wereldoorlog. Deze unieke set kost slechts € 3,00.

Ook is er voor de gelegenheid een ansichtkaart met een speciale postzegel te koop, die in de Oudheidkamer kan worden gepost in een nostalgische brievenbus. Deze kaart inclusief postzegel kost € 1,50. Voor de verzamelaar en/of belangstellende is een velletje van tien van die speciale postzegels beschikbaar, kosten slechts € 8,00.

De Oudheidkamer Koudekerk, Dorpsstraat 55a, Koudekerk a/d Rijn is iedere 1e en 3e zaterdag van de maand te bezoeken van 13.30 tot 16.30 uur. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Bron: Omroep Rijnwoude