Onderzoek naar toekomst winkels in Koudekerk

Koudekerk a/d Rijn, 9 november 2012

Inwoners van Koudekerk doet onderzoek naar de toekomst van de winkels in Koudekerk. Ze willen van de Koudekerkers weten of het winkelcentrum moet blijven waar het nu is of dat het moet verhuizen naar de nieuwe wijk Rijnpark.

De onderzoekers hebben in samenwerking met de SP een ansichtkaart laten maken. De kaart is in een oplage van 1000 stuks verspreid en inleveren kan onder andere bij Drogisterij de Margriet en bij Kika Kappers. (bij beide winkels zijn extra kaarten beschikbaar)

De Rijnwoudse politiek discussieerde al eerder over de toekomst van de winkels. Volgens de SP is er, naast de papieren werkelijkheid van de raadsstukken, ook nog de werkelijkheid van wat de inwoners zelf wensen.

De ansichtkaarten zullen halverwege november worden verzameld en overhandigd aan de gemeenteraad. Die kan de wens van de bevolking dan meenemen in de verdere besluitvorming.

De SP geeft aan dat het voor veel ouderen en mensen die minder slecht ter been zijn belangrijk is om winkels en voorzieningen op loopafstand te hebben. Daarnaast is het in een tijd van crisis raadzaam om geen prestigieuze plannen uit te voeren. Vooral ook om de huidige voorzieningen zoals bijvoorbeeld de bibliotheek al slachtoffer dreigen te worden van komende bezuinigingen.

Bron: Omroep Rijnwoude