Hemelhoog juichend en tot de dood bedroefd

Hazerswoude-Rijndijk, 22 november 2012

Op 25 november geeft blokfluitensemble Praetorius een concert in de Bernarduskerk in samenwerking met de zangeres Mariella Añazco.

Op het unieke consort Renaissance blokfluiten zullen werken van Heinrich Schütz (1585 -1672), Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en Johan Hermann Schein (1586-1630) ten gehore worde gebracht.

Het effect van de rijke volle klank van deze instrumenten, dat je vanzelf meesleept in de muziek, wordt nog eens verstrekt door de extra dimensie die een zangstem hieraan geeft.

Het leven is vol van hoogte- en dieptepunten, die vastgelegd worden in de muziek en dat was in de tijd van Heinrich Schütz, Jan Pieterszoon Sweelinck en Johan Hermann Schein niet anders.

Een indrukwekkend voorbeeld hiervan is het Musikalische Exequien van Schütz, geschreven voor de uitvaartplechtigheid van zijn vriend Graf Heinrich Reuss, waaruit Praetorius delen ten gehore brengt.

Maar niet alles is triest, er zijn ook genoeg mooie dingen in het leven die bezongen kunnen worden, zoals de liefde welke bejubeld wordt in diverse motetten van Schein.

Praetorius nodigt u uit om te komen luisteren naar een concert, waarin we u meenemen langs muzikale momenten van grote vreugde en diepe droefenis. Het concert begint om: 15.30 uur. De locatie is de Bernarduskerk. De entree is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Bron: Omroep Rijnwoude