Tentoonstelling over het einde van de wereld.

Leiden, 25 oktober 2012

Vanaf 27 oktober is er in het Museum Volkenkunde in Leiden een tentoonstelling over de datum 21 december 2012. Volgens sommigen vergaat op die dag de wereld.

Op 21 december 2012 eindigt de lange cyclus van de kalender van de Maya. Duizenden mensen over de hele wereld geloven dat deze datum het begin is van grote veranderingen. Sommigen denken hierbij aan dodelijke natuurrampen zoals verbeeld in de apocalyptische bioscoopfilm 2012. New Age-schrijvers verhalen over spirituele transformatie en verlichting. Weer anderen geloven in de komst van buitenaardse wezens.

De tentoonstelling met de naam '21 december 2012: Het einde van de wereld?' gaat in op de verschillende theorieën en op de weerslag die dit heeft in de media.

En wat denken de bezoekers? Aan het einde van de tentoonstelling vraagt het museum aan de bezoekers welke theorie hen het meest aanspreekt. Daarover kan worden gestemd.

De tentoonstelling kan worden bezocht tot en met 12 mei 2013, als tenminst de wereld niet is vergaan op 21 december.

Radio Rijnwoude nam alvast een kijkje bij de tentoonstelling en maakte en reportage. Die kunt u 26 oktober beluisteren in het programma 'Uit het Hart Gegrepen'.

Bron: Omroep Rijnwoude