Raadsleden spreken over fusieproces

Alphen, Boskoop, Rijnwoude, 30 oktober 2012

De raadsleden van Alphen, Boskoop en Rijnwoude hebben tijdens een besloten conferentie open gesproken over het fusieproces van de drie gemeenten. Ze vinden dat, met uitzondering van het naamgevingtraject, het fusieproject volgens verwachting verloopt. Er is veel dat tot tevredenheid stemt.

Tijdens de radenconferentie op maandagavond 29 oktober 2012 is gesproken over de ambities die de raden ieder hebben met de fusie. Daaruit is onder meer gebleken dat elk van de raden nog steeds met volle energie aan de fusie wil meewerken.

Volgens een persbericht van de drie gemeenten zijn de problemen met de naamgeving ontstaan omdat de raad van Alphen 'niet nodeloos wilde domineren'. Verder wordt geconstateerd dat 'uit voorzichtigheid de Alphense raad terughoudend was de verlangens duidelijk te formuleren'.

De raadsleden hebben met elkaar besproken hoe zij de laatste periode tot aan de fusie vorm willen geven. Er is afgesproken dat de raadsleden elkaar opzoeken (bij elkaar ‘inburgeren’, zoals het werd genoemd) en bekend raken met de belangrijke onderwerpen op de politieke agenda’s van elk der drie gemeenten.

Bron: ABR gemeente