Brandweerwedstrijden in Hazerswoude-Dorp

Hazerswoude-Dorp, 9 oktober 2012

Op zaterdag 13 oktober wordt in Hazerswoude-Dorp de laatste van de vier voorrondes van de Regionale Kringwedstrijden van Brandweer Hollands Midden gehouden.

In deze voorronde van de Kring Rijnstreek strijden ploegen van de kazernes in Woubrugge, Nieuwveen, Koudekerk, Nieuwkoop, Benthuizen, Leimuiden, Alphen aan den Rijn en Ter Aar tegen elkaar. De beste twee ploegen plaatsen zich voor de finale die op 27 oktober a.s. in Nieuwkoop wordt gehouden.

De Regionale Kringwedstrijd is een vaardigheidswedstrijd voor brandweerploegen waarbij vaardigheden en samenwerking in de ploeg getest worden in een geënsceneerd incident. Belangrijk is dat de ploegen de bestrijding van het incident op een vakkundige en veilige manier uitvoeren.

De brandweerlieden van de kazerne Hazerswoude zijn er druk mee bezig een mooie wedstrijd te organiseren waarbij het uiterste van de ploegen zal worden gevraagd. De wedstrijdbaan wordt uitgezet voldoet aan de richtlijnen van de AWBC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) in de klasse 112.

Belangstellenden kunnen zich melden bij het de kazerne Hazerswoude aan de Gemeneweg 7-9 in Hazerswoude-Dorp. De wedstrijden beginnen om 8.00 uur en eindigen rond 16.40 uur. Iedereen is van harte welkom. De prijsuitreiking vindt plaats om 17.30 uur in Dorpshuis ‘De Juffrouw', Dorpsstraat 250, Hazerswoude-Dorp

Bron: Omroep Rijnwoude