SP: Tijdelijke busdienst Alphen-Leiderdorp

Koudekerk a/d Rijn, 26 september 2012

Tijdens het onderhoud van de Koudekerksebrug wil de SP dat Connexxion de reizigers niet in de kou laat staan. De SP fractie in Zuid-Holland heeft in schriftelijke vragen gevraagd een vervangende busdienst.

De tijdelijke bussen zouden moeten rijden vanaf Alphen CS via Koudekerk aan den Rijn naar Leiderdorp Rijnlandziekenhuis. Bus 169 zal ten tijde van de werkzaamheden aan de Koudekerksebrug niet kunnen rijden. De inwoners van Koudekerk kunnen in die tijd geen gebruik maken van het openbaar vervoer.

Volgens SP Statenlid Harre van der Nat is het goed mogelijk om met kleinere bussen en het handhaven van de bestaande haltes een goed OV alternatief te bieden voor de reiziger. Bij Leiderdorp Rijnlandziekenhuis en bij Alphen CS zijn er voldoende overstapmogelijkheden.

Inwoners en in het bijzonder ouderen en scholieren behouden op deze manier fatsoenlijk Openbaar Vervoer. Daarnaast is het Rijnlandziekenhuis een belangrijke voorziening die op deze manier goed te bereiken blijft.

De gemeente biedt met een loopbrug een oplossing voor wandelaars, maar zeker in een onstuimige herfstperiode is dat voor ouderen en minder valide inwoners vaak geen geschikte optie. De SP fractie heeft dit verzoek aan het college van Gedeputeerde Staten gedaan en hen daarbij verzocht om snel in gesprek te gaan met vervoerder Connexxion.

Bron: Omroep Rijnwoude