'Niet doorgaan Floriade grote tegenvaller'

Regio, 24 september 2012

Burgemeester Coos Rijsdijk van Boskoop noemt het niet doorgaan van de Floriade in de regio Boskoop in 2022 een grote tegenvaller. In zijn ogen is de regio het kloppend hart van de Nederlandse Greenports.

De Nederlandse Tuinbouwraad heeft bekend gemaakt dat de regio Boskoop maar Almere de Floriade 2022 mag gaan organiseren.

Al komt de Floriade 2022 niet in de regio Boskoop, het gebied tussen Zoetermeer, Lansingerland en Boskoop houdt vast aan haar ambitie. Samen met private partijen wil de regio versneld een aantal regionale projecten realiseren ter versterking van de tuinbouwsector en een prettiger woon-, leef- en werkklimaat.

Het idee om de Floriade hier te organiseren kwam voort uit plannen voor gebiedsontwikkeling die de Greenports en de Mainports hebben gemaakt tot aan 2040. Zo’n 40 projecten uit deze plannen zijn gebundeld in een ruimtelijk-economische agenda. De Floriade had een aanjager kunnen zijn om die projecten sneller te realiseren.

Hoewel de Floriade hier uit het zicht verdwijnt is Coos Rijsdijk ervan overtuigd dat de sterke samenwerking tussen overheid en private sector zal doorgaan.

Het consortium bestond uit uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Boskoop, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Rijnwoude, Waddinxveen en Zoetermeer, de provincie Zuid-Holland, de Kamer van Koophandel, ARCADIS, Ballast Nedam, Careyn, Imtech en KWS.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.