Kunstproject rond de Scheepjeskerk

Rijnwoude, 22 september 2012

'Groen van Toen en Nu, voorwerpen van verwachting' is de titel van het kunstproject rond de Scheepjeskerk dat op zaterdag 29 september en zondag 30 september van 10.00 uur tot 17.00 uur te bezichtigen is.

De opening van de exposities vindt plaats op zaterdag 29 september om 10.00 uur door wethouder Ferdinand Ketel. De bijzondere exposities zijn in het gebied rond de Scheepjeskerk in Hazerswoude-Rijndijk (Rijndijk 108) voor iedereen gratis toegankelijk.

Het bezoek aan de exposities is eventueel te combineren met een bezoek aan de uitvoering van de opera Oh Frederik! door toneelgroep Onder Ons op zondag 30 september om 15.00 uur in de Scheepjeskerk.

Het kunstproject bestaat uit de volgende exposities (ingang voor het voormalige klooster):

  • Fotografie, portretten van bewoners rond de Scheepjeskerk met hun voorwerp van verwachting, gemaakt door kunstenaars Dik Nicolai en Judith Demoed
  • Mixed media, bijzondere poppetjes van Melle Kuit, gefotografeerd door Klaas Kuit in en rond de Scheepjeskerk en op een speciale manier geplaatst op het grasveld voor het voormalige klooster
  • Keramiek, voorwerpen van verwachting gemaakt door een aantal inwoners onder begeleiding van kunstenaar Hanneke Engel, terug te vinden op locaties in het groen.
  • Frames (kerkramen), moderne versies van glas-in-loodramen, geïnspireerd door de gedichten uit de poëzieworkshop, gemaakt door Pollie Hogenboom, Astrid Vlasveld, Annemarie Abcouwer, Pauline Everse en Nel Rijnsburger
  • Installatie van kunstenaar Albert Dorrestein, met een verbeelding van een selectie van de gedichten uit de poëzieworkshop, gemaakt door Tineke Heemskerk, Annemarie Wesselingh-de Groot, Hannie van Dijk-van Goozen en Albert Dorrestein.

Dit community art project rond de Scheepjeskerk is gerealiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur Rijnwoude in samenwerking met Parkexpressie Alphen aan den Rijn. Aan het project is gewerkt door vrijwilligers van de scheepjeskerk, bewoners van Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk en plaatselijke en regionale kunstenaars.

Bron: Omroep Rijnwoude