Geen uitbreiding Rijneke Boulevard

Zoeterwoude / Rijnwoude, 19 september 2012

De Rijneke boulevard houdt voorlopig de huidige omvang. Door de economisxche crisis staan de gemeenten Zoeterwoude en Rijnwoude huiverig tegenover uitbreidingsplannen.

Aan de westkant van de Rijnekeboulevard, naast de bedrijfsruimte van Carpetright, ligt een kleine binnenhaven. Voor dat gebied heeft ontwikkelaar Elmahage plannen ontworpen voor een nieuwe bedrijfsruimte. De gemeente Zoeterwoude is van zins daarvoor toestemming te geven. Maar in een recente brief aan Elmahage wijst de gemeente erop dat uitbreidingen van ’perifere winkelcentra’, zoals de Rijneke boulevard, elders in Nederland nog maar mondjesmaat voorkomt. Elmagahe is zich daarvan bewust en heeft toegezegd pas een bouwaanvraag in te dienen als er serieuze gegadigden voor het nieuwe pand zijn.

Grenzend aan de Hazerswoude kant van de Rijneke boulevard ligt het grotendeels braakliggende van Nieuw Werklust en dat privé-eigendom is van de Voorschotense familie Blanken. Ideeën voor een tuincentrum - als oostelijke entree voor de Rijneke boulevard - en een woonwijkje hebben in het verleden de revue al eens vruchteloos gepasseerd. Direct na de zomer zou de gemeente Rijnwoude een lijst met voorwaarden presenteren waaraan de toekomstige invulling van het voormalige fabrieksterrein aan moet voldoen.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.