Verwaarloosde katten uit woning gehaald

Hazerswoude-Rijndijk, 24 augustus 2012

De politie heeft donderdag 23 augustus twee verwaarloosde katten uit een woning in Hazerswoude-Rijndijk gehaald. De bewoonster was al een week afwezig.

Op verzoek van de wijkagent was de dierenpolitie op dinsdag 21 augustus bij de woning langsgeweest. Door het raam waren twee katten te zien, waarvan er één sterk vermagerd was. De agent zag geen eten of water voor de dieren. Op donderdag 23 augustus ging de dierenpolitie opnieuw kijken. Omdat de katten toen nog steeds in dezelfde omstandigheden verkeerden, is contact opgenomen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en is er een machtiging gevraagd om de woning te betreden.

Een dierenarts stelde vast dat beide katten waren uitgedroogd en veel last hadden van vlooien. Na overleg met de Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zijn de dieren naar een opvangadres overgebracht. De bewoonster kan een boete verwachten.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.