Verdachte personen in Benthuizen

Benthuizen, 22 augustus 2012

De afgelopen periode heeft de politie verschillende meldingen gekregen over verdachte personen in Benthuizen. Ze waren vermoedelijk bezig met het voorbereiden van inbraken. De politie vraagt burgers alert te zijn.

Op maandag 13 augustus zag een buurtbewoner twee onbekende mannen door de straat lopen. Ze stopten bij een woning en één van hen ging bij de voordeur door zijn knieën. Hij deed iets bij die voordeur en vervolgens liepen de twee mannen samen verder. Toen de politie ging kijken, bleek er een takje in de deur te zitten. Waarschijnlijk wilden de mannen kunnen zien of de deur werd geopend. Het takje zou dan logischerwijs op de grond vallen.

Een dag later kwam er opnieuw een melding binnen dat er verdachte personen in Benthuizen zouden rondlopen. Opvallend is dat op beide dagen een man met exact hetzelfde signalement is gezien. Mogelijk dat deze man vaker zonder duidelijk doel in Benthuizen is geweest.

De man is tussen de 20 en 30 jaar oud en heeft een donkere huidskleur. Mogelijk is hij van Surinaamse afkomst. De man is ongeveer 1.70 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij droeg op beide dagen een zwarte broek en een zwart shirt met oranje strepen op de mouwen, vermoedelijk gaat het om een trainingspak. Zijn haar is opgeschoren.

De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Wanneer u vermoedt dat er merktekens op woningen worden aangebracht, meldt dat dan via 0900-8844. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in woningen of geparkeerde auto’s of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.