SP: Stalen obstakels snel weg in Benthuizen

Benthuizen, 3 augustus 2012

Twee afgebroken stalen palen van verkeersborden zorgen al enige tijd voor gevaarlijke situaties aan weerszijde van de Slootweg bij Benthuizen. De SP wil dat de gemeente snel actie onderneemt.

De SP heeft aan de bel getrokken omdat de gevolgen voor verkeersgebruikers, en zeker voor fietsers en motorrijders, ernstig kunnen zijn. Volgens SP woordvoerder Dave Roggeveen zal de gemeente Rijnwoude snel moeten handelen en de afgebroken palen vervangen of verwijderen. Naast het verkeer is er ook een gevaar voor de mensen die het groen nabij de Slootweg maaien. Aangezien het afgebroken staal niet te zien is door het hoge gras.

Eerder al hebben inwoners van Benthuizen hun klachten kenbaar gemaakt bij de gemeente. Tot op heden is de situatie nog niet verbeterd. Omdat er door de gemeente geen actie ondernomen is hebben inwoners de SP aangeschreven.

Volgens Benthuizenaar Dave Roggeveen is het de hoogste tijd dat de gemeente nu wel aan de slag gaat met deze situatie. De SP sluit ook niet uit om zelf de obstakels verwijderen. Roggeveen suggereert er een 'mooi beeld' van maken en aan te bieden aan de wethouder.

De oproep van de SP heeft al tot discussie geleid op Twitter. Toetie Vorenkamp, fractievoorzitter van de VVD in Rijnwoudse raad, legt uit aan de SP dat de gemeente een meldpunt heeft voor dit soort zaken. En dat meldpunt is te vinden op de website van de gemeente. Harre van der Nat (voorzitter van de statenfractie van de SP) reageert hierop. Hij vertelt dat een partijgenoot van Vorenkamp dit tevergeefs heeft gemeld bij de gemeente. Daarna heeft die VVD-er de SP om hulp gevraagd.

Bron: Omroep Rijnwoude