Nieuwe tentoonstelling 'Groeten uit Koudekerk'

Koudekerk a/d Rijn, 18 augustus 2012

Vanaf zaterdag 18 augustus is er in de Oudheidkamer een tentoonstelling over de geschiedenis van de post en de postverzorging in Koudekerk. De naam van de tentoonstelling is ‘Groeten uit Koudekerk’.

Jarenlang werd vanuit Koudekerk de post in Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp en zelfs in Hoogmade verspreid. In de Oudheidkamer kan de historie van drie eeuwen post in Nederland in het algemeen en in onze regio in het bijzonder worden bekeken.

Het openingsprogramma start om 13:00 uur in ‘Onder Dak’, vlakbij de Oudheidkamer. De zaal is open vanaf 12:30 uur. Direct na de opening is er de mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken. De Oudheidkamer is die zaterdag geopend tot 16:30 uur.

De tentoonstelling is gebaseerd op het boek van Matthijs Mey, ‘Groeten uit Koudekerk’. Het eerste exemplaar zal tijdens het openingsprogramma worden overhandigd aan Rik de Wit, kleinzoon van Hendrik de Wit, postbode in Koudekerk in de eerste helft van de vorige eeuw. Het boek zal daarna in de Oudheidkamer verkrijgbaar zijn.

De tentoonstelling is te bezoeken vanaf zaterdag 18 augustus, elke 1e en 3e zaterdag van de maand, van 13.30 tot 16.30 uur tot aan de zomervakantie van 2013.

Bron: Omroep Rijnwoude