Onderhoud Koudekerkse brug begint op 15 oktober

Rijnwoude, 12 juli 2012

Op maandag 15 oktober aanstaande begin SPIE Hofman BV met de reparatie van de Koudekerkse brug.

Volgens de gemeente is voor een later tijdstip dan aanvankelijk gepland was gekozen om de werkzaamheden optimaal voor te kunnen bereiden en de uitvoering zo spoedig mogelijk te kunnen laten verlopen.

Vanaf 15 oktober tot en met 2 december wordt het autoverkeer omgeleid via Alphen aan den Rijn en Leiderdorp. Deze omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Tijdens de eerste week, van 15-21 oktober, kunnen ook fietsers en voetgangers geen gebruik maken van de brug. Daarvoor wordt in die week een pontje ingezet (van Bruggestraat naar Jaagpad). In die week wordt een tijdelijke beweegbare noodbrug geplaatst. Dit betekent ook dat de vaarweg gestremd is. Een alternatieve route wordt aangegeven.

Van 22 oktober tot en met 18 november kunnen fietsers en voetgangers van de noodbrug gebruik maken. De brug is afgesloten voor al het autoverkeer. De vaarweg is open.

Van 19 november tot en met 2 december is de brug weer voor alle verkeer, dus ook voor de scheepvaart gestremd. De noodbrug wordt verwijderd en de opgeknapte brug wordt gemonteerd en getest. Ook nu weer wordt een pontje ingezet om fietsers en voetgangers over te brengen.

Via www.rijnwoude.nl, twitter en de Rijnwoude Koerier houdt de gemeente bedrijven en inwoners zo goed mogelijk op de hoogte van de werkzaamheden.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.