VVD-Alphen wil uitstel naam fusiegemeente

Alphen a/d Rijn, 27 juni 2012

De VVD in Alphen dient donderdag 28 juni een ordevoorstel in om het besluit van de naam van de nieuwe fusiegemeente uit te stellen tot de eerste gemeenteraadsvergadering van 2014.

Fractievoorzitter Ruud Gebel erkent dat de VVD in Alphen zich onvoldoende heeft gerealiseerd wat voor gevolgen de afgesproken gewogen stemming kon hebben.

De naam Alphen aan den Rijn kreeg weliswaar verreweg de meeste stemmen van de inwoners uit Alphen, Boskoop en Rijnwoude, maar op basis van de gewogen stemming won Rijn en Gouweland de strijd. De drie gemeenten hadden al eerder ingestemd met een gewogen stemming.

Gebel vindt nu dat er eigenlijk naar de ongewogen telling gekeken moet worden. Daarin heeft de naam Alphen aan den Rijn een absolute meerderheid gekregen.

Volgens Gebel is het beter het besluit aan de nieuwe gemeenteraad te laten. De politicus stelt dat als zijn ordevoorstel niet wordt aangenomen en de naam Rijn en Gouweland toch in stemming wordt gebracht, dat een overgrote meerderheid van zijn fractie tegen gaat stemmen. Mogelijk stemt één raadslid voor, maar dat moeten nog worden afgewacht.

Bron: Alphen Stad FM