Raad akkoord met bestemmingsplan Weidelanden

Hazerswoude-Dorp, 1 juni 2012

De gemeenteraad is gisteravond unaniem akkoord gegaan met het bestemmingsplan voor de nieuwe woonwijk Weidelanden bij Hazerswoude-Dorp.

De nieuwe wijk moet komende ten zuidwesten van de begraafplaats in Hazerswoude-Dorp. Het gaat om ongeveer 210 woningen. Die worden in fasen gebouwd. In de eerste fase worden ongeveer 40 woningen gebouwd. De wijk wordt ontwikkeld door Ballast Nedam.

Er was in de raad nog wel enige zorg over de verkeersafwikkeling in de nieuwe wijk. Als hij klaar is, dan er maar één manier om de wijk in en uit te komen en dat is via een rotonde in de Gemeneweg. Vooral de VVD vond het onwenselijk dat de wijk dan geen enkele verbinding heeft met de rest van het dorp. Daarom diende die partij een motie in waarin wordt gevraagd te onderzoeken of het beter is om ook de Jan van Eycklaan te verbinden met de nieuwe wijk. Daarmee zou ook het kruispunt Dorpsstraat-Gemeneweg kunnen worden ontlast. Die motie werd aangenomen.

Het CDA en de PvdA waren verbaasd over het plan voor een appartementencomplex vlakbij de Gemeneweg. Dat levert voor de bewoners teveel geluidsoverlast op, waardoor speciale maatregelen moeten worden getroffen. De raadsleden vroegen zich af of dat niet anders had gekund. Weidelanden komt in een geheel leeg gebied. Dan had je bij het maken van plannen ervoor kunnen zorgen dat die problemen er niet waren. Wethouder Haarman zegde toe om de uitwerking van de bouwplannen er toch naar te willen streven het gebouw zonder speciale maatregelen te kunnen neerzetten.

Bron: Omroep Rijnwoude