Opeens forse tekorten in Rijnwoude

Rijnwoude, 15 juni 2012

In plaats van een eerder geraamd overschot van 280.000 euro, stevent de gemeente Rijnwoude dit jaar af op een tekort van ongeveer een ton. Dat schrijft het Leidsch Dagblad.

En in de komende periode moet er jaarlijks een tekort van ongeveer een half miljoen worden weggewerkt. Dat is de weinig florissante mededeling waarmee wethouder Ferdinand Ketel later deze maand de gemeenteraad tegemoet gaat treden.

Het plotselinge verschil in het gemeentelijke kasboekje is volgens Ketel ontstaan door een opeenhoping van een fors aantal kleine tegenvallers die hij in een lange lijst heeft opgesomd. Het lijkt in zijn ogen onnozel dat de gemeente bijvoorbeeld opeens verantwoordelijk blijkt te zijn voor het onderhoud van de brandkranen in Rijnwoude. Maar dat gaat wel over een bedrag van 23.000 euro.

Verder had de gemeente Rijnwoude gehoopt dat er minder ’specialisten’ van buitenaf ingehuurd hoefden te worden voor bijzondere klussen op het gemeentehuis. Dat voornemen blijkt minder rooskleurig uit te pakken dan gedacht. Er lopen nog altijd veel ingehuurde krachten rond in het pand aan het Frederik van Eedenplein. Burgemeester Anja Latenstein geeft aan door de naderende fusie toch meer mensen nodig zijn dan gedacht.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.