Ondernemers praten met gemeente over Da Costasingel

Hazerswoude-Rijndijk, 8 juni 2012

Er moet een compact winkelcentrum komen bij de Da Costasingel in Hazerswoude-Rijndijk. Daarin moet een breed aanbod zijn van winkelfuncties. Dat zegt projectleider Bert Blaauwendraad van de gemeente Rijnwoude.

Nadat diverse ambitieuze plannen al eerder in de prullenbak terecht waren gekomen, praten de ondernemers in Hazerswoude-Rijndijk nu weer met de gemeente over de toekomst van het winkelcentrum. Het is de bedoeling dat de ondernemers met initiatieven komen. De gemeente coördineert.

Hoogvliet wil de Rijndijk oversteken en een nieuwe supermarkt bouwen achter de Jumbo. Hoogvliet wil de nieuwe supermarktmet 1600 m2 twee keer zo groot maken als nu. Jumbo is daar niet blij mee. Projectleider Blaauwendraad denkt dat twee supermarkten naast elkaar moeten kunnen bestaan. Dat kunnen ze nu immers ook al.

Het is de bedoeling dat boven de Hoogvliet woningen worden gebouwd. Die woningen passen in de woningbouwbehoefte van de gemeente. De gemeente merkt wel op dat in het gebied voldoende parkeerplaatsen moeten komen voor bewoners en bezoekers.

De voorkeur gaat uit naar een winkelcentrum waarbij de winkels rondom een plein liggen. Dat zou betekenen dat de huidige winkel aan de Da Costasingel moeten worden omgekeerd. Dat is een kostbare zaak. Bovendien zijn de gevels van de winkels net helemaal opgeknapt.

Projectleider Bert Blaauwendraad van de gemeente hoopt in de loop van het jaar met meer duidelijkheid over de plannen te kunnen komen.

Bron: Omroep Rijnwoude