Gemeente krijgt gelijk van Raad van State

Groenendijk, 14 juni 2012

De gemeente heeft gelijk gekregen van de Raad van State in het beroep over de Polen in Groenendijk. Dat betekent dat de Polen mogen blijven in het voormalige Hotel Groenendijk.

De actiegroep Mijn Groenendijk voert al een tijd actie tegen het grote aantal Polen in Groenendijk. De actiegroep voert aan dat het bestemmingsplan niet toelaat dat er mensen permanent wonen in een hotel. Eind vorig jaar kreeg de actiegroep gelijk van de rechter, maar de gemeente en Otto Workforce gingen in beroep.

De Raad van State stelt nu de gemeente in het gelijk. Dat betekent dat het huidige gebruik van voormalig hotel Groenendijk niet strijdig is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan.De Raad van State heeft uitgesproken dat het huidige gebruik weliswaar niet valt onder de bestemming “Horecadoeleinden”, maar dat het wel toelaatbaar is onder de vervolgfunctie “Wonen”.

Dit betekent, dat het gebruik van het pand aan de Rijndijk 96 niet strijdig is met de bepalingen van het bestemmingsplan “Tussen Rijn en Rijksweg”. Dus kunnen de Polen niet uit het hotel worden gezet..

Het college van B&W is blij dat er nu met deze uitspraak duidelijkheid is voor alle betrokken partijen. Het wil hierover (en over een aantal andere onderwerpen) graag in gesprek met de inwoners van Groenendijk. Op 25 juni wordt hiervoor een bijeenkomst georganiseerd in Pleyn ’68 in Groenendijk.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.