Extra raadsvergadering

Regio, 27 juni 2012

Op woensdagvond 27 juni is er en extra raadsvergadering. Op de agenda staan twee onderwerpen: de naam van de nieuwe gemeente en deelname aan de Floriade 2022.

Al eerder hebben de inwoners van de drie betrokken gemeenten zich uitgesproken over de naam. Na een gewogen peiling kwam ‘Rijn en Gouweland’ als beste uit de bus. Nu moet de gemeenteraad hier nog mee instemmen. Morgen behandelen de gemeenteraden van Alphen en Boskoop het voorstel.

De Floriade wordt eenmaal in de tien jaar gehouden op wisselende locaties in Nederland. Gedurende 6 maanden is de Floriade een spectaculaire tuinbouw wereldexpo waar 2,5 miljoen bezoekers op afkomen, de economische waarde van een Floriade voor de omliggende regio is groot. De regio Boskoop, bestaande uit Boskoop, Alphen aan de Rijn, Rijnwoude, Waddinxveen, Gouda, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Bodegraven-Reeuwijk en Lansingerland wil de Floriade in 2022 organiseren. Met name de Greenport gelegen in de nieuwe gemeente ABR zal profiteren van een Floriade 2022. Het college van B&W stelt daarom voor om na toewijzing van de Floriade 2022 aan de regio Boskoop een bedrag van186.000 euro bij te dragen.

De raadsvergadering begint om 20.00 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden door Radio Rijnwoude.

Bron: Omroep Rijnwoude