Boskoop vraagt minister om neutrale naam

Alphen, Boskoop, Rijnwoude, 29 juni 2012

De gemeenteraad van Boskoop heeft haar teleurstelling uitgesproken over het afwijzen van de nieuwe gemeentenaam Rijn en Gouweland door de gemeenteraad van Alphen a/d Rijn.

De raad van Alphen ging gisteravond niet akkoord met het voorstel voor de nieuwe naam Rijn en Gouweland. 20 van 31 aanwezige raadsleden stemden tegen. Al eerder stemde de gemeenteraad van Rijnwoude unaniem voor de nieuwe naam.Gisteravond stemde ook de raad van Boskoop unaniem voor Rijn en Gouweland.

In Rijnwoude en Boskoop zijn veel politici teleurgesteld over de opstelling van Alphen a/d Rijn. In Boskoop was zelfs even sprake van een voorstel het fusieproces maar te stoppen. Ook Henk Goes, fractievoorzitter van de PvdA in Rijnwoude, twitterde in dergelijke bewoordingen: ‘Als Alphen tegen Rijn en Gouweland stemt, kunnen we de fusie beter opschorten tot nader order’.

Formeel kan het fusieproces niet meer worden gestopt als het fusievoorstel al is ingediend bij de minister. De raad van Boskoop heeft wel haar afkeuring afgesproken over de gang van zaken in Alphen.

Nu de drie gemeenteraden geen overeenstemming hebben bereikt over de naam, gaat de minister van Binnenlandse Zaken een naam kiezen. Dat is dan meestal de naam van de grootste gemeente (Alphen a/d Rijn). In Boskoop zien ze die bui al hangen. Daarom stuurt de Boskoopse raad een brief naar de minister met het verzoek om toch een neutrale naam te kiezen.

Bron: Omroep Rijnwoude