Vrouw langer vast voor GHB in drankje

Hazerswoude-Dorp, 18 mei 2012

De 35-jarige Diana T. uit Hazerswoude-Dorp blijft voorlopig in voorarrest vastzitten. Zij wordt ervan verdacht, samen met de drie jaar jongere Darrel de J., een oude Alphense vrouw te hebben gedrogeerd en vervolgens sieraden, een laptop en klokken van haar te hebben gestolen.

Dat gebeurde in februari van dit jaar. De twee wisten het vertrouwen van de alleenstaande vrouw te winnen en dronken in haar woning samen een kopje thee. Vervolgens werd in de drank van de Alphense de partydrug GHB gedaan, waardoor ze buiten westen raakte.

Het Hazerswoudse duo ruimde daarna keurig de woning op en wiste sporen uit door de afwas te doen en gebruikte theezakjes weg te gooien. Tenslotte namen ze wat waardevolle huisraad mee. Door het opzichtig aanbieden van die spullen in Zoetermeer liep De J. tegen de lamp. Na zijn aanhouding sloot ook het net rond T. zich.

Volgens officier van justitie De Leeuw wisten de twee Hazerswoudenaren dat de kans bestond dat de oude vrouw het niet zou overleven. Daarom moet het duo zich voor poging tot doodslag verantwoorden. En daarom kan er van opheffing van het voorarrest geen sprake zijn.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.