Verdachten beroving aangehouden

Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, 25 mei 2012

De politie heeft vrijdag 11 mei een 18-jarige man uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van het plegen van een beroving op zaterdag 31 maart in Benthuizen. De verdachte is op maandag 14 mei voorgeleid en inmiddels zit hij voor 90 dagen vast.

De verdachte werd die vrijdagavond in eerste instantie met zijn bromfiets staande gehouden op de Westzijdeweg in Hazerswoude-Dorp voor een controle omdat hij geen helm droeg.

Tijdens de controle bleek dat er twee kentekenplaten over elkaar achterop de brommer zaten. Een van de kentekenplaten bleek begin mei gestolen te zijn vanaf een motorfiets in Alphen aan den Rijn. Naast deze kentekenplaten werd in de ruimte onder het zadel een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. De bromfietser is hierop aangehouden. Bij de fouillering van de man werden meerdere zakjes softdrugs aangetroffen.

De politie linkte vervolgens op basis van het signalement van de persoon en de uiterlijke kenmerken van de bromfiets, deze man aan de beroving in Benthuizen. Omstreeks 00.20 uur werden toen vijf vrienden, van 15 en 16 jaar uit Zoetermeer, door twee mannen bedreigd en beroofd van hun mobiele telefoons.

De recherche heeft in het verdere onderzoek naar deze beroving op zaterdag 12 mei een 16-jarig meisje uit Alphen aan den Rijn aangehouden die ook mogelijk betrokken zou zijn bij de beroving. Zij was zaterdag 31 maart in de nabijheid van waar de beroving plaatsvond. Zij is inmiddels in vrijheid gesteld. Haar betrokkenheid wordt nog nader onderzocht.

Op dinsdag 22 mei is een derde verdachte aangehouden, ook een 18-jarige man uit Zoetermeer. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beroving van zaterdag 31 maart. Hij wordt vrijdag 25 mei voorgeleid bij justitie.

De politie doet nader onderzoek naar de weggenomen buit en de betrokkenheid van hen bij andere strafbare feiten.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.