Mildere straf voor overvaller slijterij Hazerswoude

Hazerswoude-Dorp / Den Haag, 9 mei 2012

Pieter S. (44), die op 23 september slijterij Daatje aan de Dorpsstraat in Hazerswoude-Dorp overviel, heeft op 3 mei in hoger beroep om een lagere straf gevraagd, bij het hof in Den Haag.

De rechtbank legde S. eerder dit jaar vier jaar celstraf op voor de roofoverval in Hazerswoude, en voor een vergelijkbare overval op een Lidl-vestiging in Zoetermeer.

Volgens S. vond hij op de dag van de overval op de Hazerwoudse slijterij, een mes langs de waterkant in Zoetermeer. Op weg naar z’n woonplaats Haarlem zou hij in een opwelling zijn gestopt in Hazerswoude-Dorp. Gewapend met het mes liep hij daar binnen bij slijterij Daatje en wist hij onder bedreiging een kleine zevenhonderd euro af te dwingen.

Dat bedrag heeft hij nooit kunnen uitgeven, want omstanders overmeesterden hem. Tegenover de politie zei hij te hebben gehandeld ’onder druk van schulden’. De politie koppelde de verdachte aan een vergelijkbare roofoverval, enige weken eerder bij een Lidl waarbij ruim 2800 euro werd buitgemaakt. Daar zijn camerabeelden van. Toch ontkent de Haarlemmer die overval.

Advocaat Van Kregten verzocht dan ook om vrijspraak van de overval in Zoetermeer en een lichtere straf voor de beroving in Hazerswoude.

De aanklager achtte beide overvallen bewezen, maar ging akkoord met een lichtere straf, gezien S. zijn lege strafblad. Hij kwam uit op 3,5 jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. De uitspraak volgt over twee weken.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.