Informatieavond over RijnGouwelijn

Leiden, 8 mei 2012

De provincie Zuid-Holland organiseert op 22 mei in Leiden een informatieavond over de RijnGouweLijn. Tijdens de avond wordt uitleg gegeven over maatregelen om het openbaar vervoer in de regio te verbeteren.

Het gaat om het openbaar vervoer tussen Gouda via Alphen en Leiden naar de kust. De maatregelen vormen een alternatief voor de RijnGouwelijn. Tijdens de informatieavond legt Gedeputeerde Ingrid de Bondt (Verkeer en Vervoer) uit welke verbeteringen van het openbaar vervoer u kunt verwachten. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

U bent uitgenodigd om bij deze informatieavond aanwezig te zijn. Aanmelden is niet nodig.

  • Datum: dinsdag 22 mei 2012
  • Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
  • Plaats: Stadsgehoorzaal, Breestraat 60 in Leiden

De informatieavond wordt live uitgezonden via internet op www.zuid-holland.nl. U kunt via internet ook vragen stellen.

Eerdere plannen om een tramverbinding aan te leggen tussen Gouda en de kust, de RijnGouwelijn, zijn vanwege de financiële risico’s verlaten. Om het openbaar vervoer in Hollands Midden te verbeteren heeft de provincie Zuid-Holland alternatieve maatregelen uitgewerkt, in samenwerking met regiogemeenten en de Universiteit Leiden.

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland besluiten naar verwachting op 15 mei a.s. over de maatregelen om het openbaar vervoer te verbeteren.

Bron: Provincie Zuid-Holland