Dodenherdenking in Rijnwoude

Rijnwoude, 4 mei 2012

In Rijnwoude worden op drie plaatsen herdenkingsbijeenkomsten gehouden, namelijk in Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en in Koudekerk aan den Rijn. In de laatste twee kernen worden door leden van het gemeentebestuur kransen gelegd.

Voorafgaand aan de herdenking bij het monument achter het gemeentehuis te Hazerswoude-Rijndijk, worden in Hazerswoude-Dorp, zoals ook in voorgaande jaren, de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Deze herdenkingsbijeenkomst vindt dit jaar plaats in De Korenaar, Dorpsstraat 183 en begint om 19.00 uur. Na afloop, om ongeveer 19.30 uur, heeft ieder nog ruim de gelegenheid om de herdenking aan de Rijndijk bij te wonen.

De herdenking in Hazerswoude-Rijndijk begint in het Gemeentehuis. Hier bent u vanaf 19.30 uur welkom.Vanaf ongeveer 19.50 uur wordt de herdenking - na een korte stille tocht - voortgezet bij het monument aan de Bilderdijklaan. Hier wordt om 20.00 uur een plechtige stilte van twee minuten in acht genomen.

In Koudekerk aan den Rijn wordt om 19.00 uur in de Brugkerk een herdenkingsdienst gehouden. Aansluitend vertrekt om 19.35 uur, vanaf het parkeerterrein bij deze kerk, een stille tocht naar het monument op de algemene begraafplaats aan de Hoogewaard. Ook hier wordt om 20.00 uur een plechtige stilte van twee minuten in acht genomen. De herdenking in Koudekerk aan den Rijn vindt plaats in nauwe samenwerking met de Oranjevereniging “Koudekerk”.

De herdenking in Hazerswoude-Rijndijk wordt rechtstreeks uitgezonden door Radio Rijnwoude.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.