Bouw Tweeklank ligt stil

Hazerswoude-Rijndijk, 10 mei 2012

De bouw van het nieuwe schoolgebouw van de Tweeklank in Hazerswoude-Rijndijk ligt stil. Dit omdat de aannemer, Baas Smits uit Zoetermeer, failliet dreigt te gaan.

De economische crisis lijkt ook aannemersbedrijf Baas Smits uit Zoetermeer te treffen. De aannemer zit in financiële problemen. Er wordt dit moment nog gezocht naar een mogelijkheid om een faillissement te voorkomen. Dan zou de bouw van De Tweeklank kunnen worden afgemaakt. Op dit moment ligt de bouw van het schoolgebouw voor een groot deel stil.

De gemeente heeft al bij de start van het project voorzieningen getroffen voor situaties als deze. Hiermee hoopt de gemeente zo snel mogelijk een aannemer te vinden die de bouw van de Tweeklank kan en wil voortzetten. Het betekent wel vertraging van de bouw. Het is nog niet duidelijk hoe groot de vertraging zal zijn.

De school zit op dit moment in een noodgebouw aan de Sweelincklaan. Het was de bedoeling dat de school van de zomer naar het nieuwe gebouw zou verhuizen. Door de financiële problemen van de aannemer is dit onzeker geworden.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.