Transportcontrole op A4/N11

Regio, 19 april 2012

De politie heeft afgelopen dinsdag een grote transportcontrole gehouden. Daarbij werd gelet op het vervoer van afval, gevaarlijke stoffen, bloemen/ planten, levend vee en ook de technische staat van de vrachtwagen.

De controle werd gehouden bij de splitsing van de A4 en de N11. Het terrein van Rijkswaterstaat werd hiervoor gebruikt Het ging om nationale en internationale transporteurs. Ook werd gecontroleerd op gebruik van alcohol en het aantal rij- en rusturen.

In totaal werden er 32 vrachtwagens gecontroleerd en de resultaten logen er niet om. Een aantal voertuigen hadden zorgelijke technische gebreken, zeer slechte staat van de banden, niet afgedekte lading, geen zijafscherming, overschrijding van de maximale voertuiglengte, instabiele lading, of gevaarlijk uitstekende delen.

Twee chauffeurs kregen een proces-verbaal voor een niet gekeurde tachograaf en het nemen van te weinig rust.

Verder werden drie waarschuwingen gegeven. Eén voor het niet kunnen tonen van een vereiste vergunning en twee voor het niet kunnen tonen van een verklaring van dienstbetrekking. Bij de controle waren ook een aantal gespecialiseerde partners aanwezig, zoals de Douane, de RDW en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.