Nachtelijke politieacties in Alphen

Alphen / Boskoop / Rijnwoude, 15 april 2012

Twee uur lang hing de politiehelikopter in de nacht van zaterdag op zondag boven Alphen. De politie deed een inval in de Van Nesstraat en was op jacht naar een inbreker.

Een kroeg aan de Van Nesstraat in Alphen werd vlak voor middernacht onderworpen aan een grote controle. Vele politieagenten met kogelwerende vesten deden mee de politieactie.

Vanuit de lucht hield een politiehelikopter alles nauwlettend in de gaten en ook de douane werkte mee. Een politiewoordvoerster laat weten dat alles rustig is verlopen. Geruchten over geloste schoten blijken niet waar te zijn. Waarom de politie (juist op dat moment) de horecagelegenheid en op die wijze controleerde, is niet bekend.

De politiehelikopter was pas een paar minuten vertrokken en hij kon alweer terug naar Alphen. Deze keer was hij nodig om assistentie te verlenen bij de zoektocht naar een inbreker. Bij een nog onbekende school was ingebroken. Met een groot zoeklicht zocht de helikopter naar de daders. Er is in ieder geval één verdachte aangehouden. Of de dader alleen werkte, is nog onduidelijk.

Bron: Alphen Stad FM