Herdenking schietdrama Alphen aan den Rijn live op tv

Alphen aan den Rijn, 8 april 2012

Alphen Stad FM/TV zendt op maandag 9 april (Tweede Paasdag) de herdenkingsdienst van het schietdrama in winkelcentrum Ridderhof live uit op radio, televisie en internet.

In samenwerking met Omroep West wordt van 11.00 tot 13.00 uur een speciaal televisieprogramma gemaakt waarin de herdenking in de Ridderhof rechtstreeks wordt uitgezonden.

De officiële plechtigheid vangt om 11.50 uur aan. Burgemeester Bas Eenhoorn spreekt de aanwezigen toe, evenals de voorzitter van de winkeliersvereniging. Om 12.00 uur is Alphen twee minuten stil, er wordt gezongen door Liesbeth List en Collegium Voci en er wordt een speciale glasplaat onthuld. Daarna gaan alle aanwezigen naar buiten waar bij zalencentrum De Bron de herdenkingsplek geopend. Alphen Stad FM/TV herhaalt de televisie-uitzending gedurende de dag een aantal maal.

Om 11.00 uur zenden beide zenders een door Omroep West gemaakte documentaire uit: 'De Ridderhof, één jaar later'. Daarin komen de familie Youssef (nabestaanden van het allereerste slachtoffer van Tristan van der Vlis), Richard Deijs (politieagent die toevallig in de Ridderhof aanwezig was) en burgemeester Bas Eenhoorn aan het woord. Tijdens het paasweekend zendt Alphen Stad FM/TV op televisie ook een zelfgemaakte documentaire uit met onder andere politie-districtschef Krishna Taneja.

Indien u beschikt over Ziggo digitaal, dan kunt u Alphen Stad TV ontvangen op kanaal 40. Omroep Westis zowel digitaal als analoog te ontvangen via uw TV.

=-=-=-= UPDATE =-=-=-=

Alphen Stad FM/TV herhaalt vandaag (9-4-2012) om 15.00, 19.00 en 23.00 uur de herdenkingsdienst van het schietdrama in winkelcentrum Ridderhof op televisie.

Aansluitend wordt de documentaire 'Vandaag zijn we allemaal één...' uitgezonden.

Bron: Alphen Stad FM