Comité Toekomst Koudekerk wil spoed met Rijnpark

Koudekerk a/d Rijn, 3 april 2012

Met de toekomstige fusie van Rijnwoude met Alphen en Boskoop in zicht pleit het Comité Toekomst Koudekerk voor een spoedige planvorming voor de nieuwe woonwijk Rijnpark in Koudekerk a/d Rijn.

Door allerlei oorzaken is er opnieuw vertraging bij het opstellen van het voorontwerp voor een bestemmingsplan en het bestemmingsplan voor het gebied waar Rijnpark onder valt. Tijdens de vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken van dinsdag 27 maart pleitte het comité voor meer tempo bij de planvorming. Woningbouw op de locatie Rijnpark is immers van levensbelang vanwege het behoud van allerlei voorzieningen. Uitstel van de planvorming is daarom desastreus voor Koudekerk, aldus het comité.

Het comité constateert dat zowel bij de gemeente als bij de projectontwikkelaar de wil aanwezig is om te bouwen ondanks dat de omstandigheden niet erg gunstig zijn. Gezien de toekomstige fusie is het daarom belangrijk dat er dit jaar nog een ontwerpbestemmingsplan en een bestemmingsplan gereed komt voor het gebied waaronder Rijnpark valt. Mocht dat niet gebeuren, dan vreest het comité dat het bouwproject Rijnpark vanwege de gemeentelijke fusie op de lange baan geschoven wordt.

Comité Toekomst Koudekerk deed tijdens de commissievergadering dan ook een dringend beroep op de politiek alle mogelijkheden aan te wenden om vooral dit jaar een stevige basis te leggen voor woningbouw in Rijnpark. Wethouder Haarman had begrip voor de opstelling van het comité en zegde toe z’n uiterste best te doen om voor de zomer een ontwerp bestemmingplan gereed te hebben. Garantie kon de wethouder echter niet geven. Toch is er voor veel Koudekerkers weer hoop op een woning en kan op termijn de groei gerealiseerd worden die hard nodig is voor het op peil blijven van de noodzakelijke voorzieningen.

Bron: Omroep Rijnwoude