Afbraak Agrifirm begint weer

Koudekerk a/d Rijn, 23 april 2012

De Hazerswoudse firma VSM sloopwerken gaat de asbestsanering en verdere sloop van de voormalige Agrifirmcomplex uitvoeren. Dat gaat 146.300 euro kosten. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Met de sloop van de voormalige veevoerfabriek werd in februari vorig jaar begonnen door de firma Maton uit Waalwijk. Al binnen enkele weken werd veel meer asbest in het complex aangetroffen dan aanvankelijk gedacht. Daarop werd afbraak van de fabriek, die in augustus 2011 voltooid had moeten zijn, stilgelegd. Nieuwe onderzoeken en een nieuwe aanbesteding bleek noodzakelijk. Die is nu door de plaatselijke firma VSM gewonnen. Daarmee heeft de sloop van de voormalige veevoederfabriek een jaar stilgelegen.

Aanvankelijk ging de gemeente ervan uit dat de sloop niet veel geld zou kosten of misschien zelfs enkele tienduizenden euro’s zou opbrengen. Op het terrein werd immers een grote hoeveelheid metalen aangetroffen die konden worden verkocht. Door de recente ontwikkelingen is het financiële beeld van de operatie beduidend minder rooskleurig geworden. Of, zoals een woordvoerder het omschrijft, ’minder optimistisch dan toen’.

Het is de bedoeling dat het complete Hoogewaard-gebied, waar de oude fabriek deel van uitmaakt, opnieuw wordt ingericht. Het is nog niet exact duidelijk wat met het terrein gaat gebeuren als de hervatte sloop is afgerond.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.