Acht koninklijke onderscheidingen in Rijnwoude

Rijnwoude, 27 april 2012

In het kader van Koninginnedag zijn ook dit jaar in Rijnwoude weer koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Hare Majesteit heeft onderscheidingen toegekend aan acht inwoners. Burgemeester Anja Latenstein reikte de onderscheidingen vanmorgen uit in het gemeentehuis. Alle achtinwoners werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer P. Boon is al 40 jaar organist in twee Protestantse kerken, namelijk bij de “De Hoeksteen” in Benthuizen, en de “De Korenaar” in Hazerswoude-dorp. De heer Boon beperkt zich niet uitsluitend tot het orgelspel tijdens kerkdiensten, maar geeft tevens uitleg en inleidingen, schriftelijk of mondeling over te zingen psalmen.

Mevrouw A.M. Borst-Bontje is al meer dan 25 jaar een zeer actieve vrijwilliger in de parochie van de H. Thomaskerk (= Scheepjeskerk). Ooit begonnen om de pastor te helpen, daarna werd zij lector in de kerk tijdens de vieringen. Inmiddels zijn haar taken veel en veelzijdig.

De heer N.J. Romijn is al meer dan 25 jaar een zeer actieve vrijwilliger in de parochie H. Thomas. Hij was jarenlang koster in Het Anker en lid van de werkgroep liturgie van de parochie. Bij Omroep Rijnwoude is hij verantwoordelijkheid voor het programma “Kerk Centraal” op zondagmorgen. En hij is nog bij diverse andere activiteiten van de omroep betrokken.

De heer H. Spruitenburg is vanaf 1983 als vrijwilliger bij tennisvereniging TeHaDo actief geweest binnen de Bar- en Evenementen Commissie en binnen de Senioren/Technische Commissie. Jarenlang was hij Verenigings Competitie Leider en als zodanig de formele vertegenwoordiger van TeHaDo naar de KNLTB.

De heer W. de Waal bezorgt sinds 1995 maaltijden aan de ouderen en zieken. De heer Waal is sinds 1996 lid en penningmeester van de diaconie van de Protestante Gemeente. Hij is enkele jaren afgereisd naar de plaats Fotinov om daar in een kinderweeshuis de toiletgroepen te vernieuwen, bekostigd door de alhier ingezamelde gelden.

Mevrouw M. van der Wel-Verhorst is sinds 1975 leidster van de jeugd-turngroepen en vanaf 1977 heeft zij de leiding over de gymnastiekgroepen. Zij is initiator geweest van het "sportief wandelen". Mede dank zij haar professionele begeleiding kunnen aan deze wandelingen inmiddels ook mensen met gewicht- of gezondheidsklachten deelnemen.

De heer Zaal is vanaf 1983 een vrijwilliger die binnen tennisvereniging Tehado vele jaren officieel actief als bestuurslid, als voorzitter van de Senioren/Technische Commissie en als lid van de Groen Commissie. Gedurende de competitieperioden in april, mei en juni is hij elke zaterdag en zondag op het tennispark aanwezig als baancommissaris en de leider/coördinator van alle competitiewedstrijden bij TeHaDo.

Mevrouw G. van Zwieten-Noordam is gedurende 30 jaar vrijwillig werkzaam als coördinator Tafeltje Dekje voor cliënten woonachtig in Hazerswoude-Rijndijk. Haar taak is om ervoor te zorgen dat de cliënten dagelijks hun maaltijd op tijd thuis bezorgd krijgen. Daartoe coördineert zij de planning van de ‘rijders’. De planning van deze servicedienst vraagt niet alleen een groot improvisatievermogen maar ook veel flexibiliteit.

Bron: Omroep Rijnwoude