SP: Er is geen geld voor een rondweg bij Alphen

Koudekerk / Alphen, 21 maart 2012

Alphen en Rijnwoude hebben geen geld om een grote rondweg aan te leggen die aansluit op de Maximabrug. Dat stelt de fractie van de SP in de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

De fractie heeft een brief aan de Gedeputeerde Staten (GS) geschreven waarin het provinciebestuur om uitleg wordt gevraagd. Fractievoorzitter Harre van der Nat van de SP vraagt zich af of GS bereid is mee te betalen voor deze lokale weg?.

Volgens hem houden Alphen en Rijnwoude zichzelf en de bevolking voor de gek door te stellen dat een rondweg financieel mogelijk is. De provincie Zuid-Holland gaf eerder aan akkoord te gaan met het plan om in de toekomst een rondweg vanaf de Gnephoek naar de N207 te realiseren, mits de nieuwe fusiegemeente Alphen-Boskoop-Rijnwoude deze zelf betaalt.

De SP wil weten of Zuid-Holland van plan is de provinciale structuurvisie uit te voeren zoals afgesproken is in het hoofdlijnenakkoord. Daarin staat dat de ruimtelijke kwaliteit of bestemming van de Gnephoek niet mag veranderen. Volgens van der Nat betekent dit: handen af van de groene Gnephoek!

Bron: Alphen Stad FM