SP eist snelle actie over Koningin Julianastraat

Benthuizen, 5 maart 2012

In een aantal straten van Benthuizen wordt de riolering vervangen en de bestrating opnieuw gedaan. In de Koningin Julianastraat wordt een gedeelte van de straat niet meegenomen door de gemeente. De SP heeft daarover klachten gehad van bewoners en wil dat de gemeente snel tekst en uitleg geeft aan de bewoners van deze straat en vooral ook daar de riolering vervangt.

Volgens SP woordvoerder Dave Roggeveen is het onbegrijpelijk dat de gemeente deze inwoners wel laat weten dat bij hun in de straat de riolering niet wordt vervangen maar niet waarom. Bovendien balen volgens Roggeveen veel mensen van het feit dat de straat wel kapot is gereden door de zware voertuigen die worden ingezet om te werken aan de andere straten. De bewoners worden nu dus twee keer gedupeerd.

Tijdens de gesprekken die de SP had met de bewoners bleek ook dat er in het verleden geregeld problemen waren met juist de riolering. Door het niet losgekoppeld zijn van riool en hemelwater zorgden de slechte afvoer en opstuwend riool water vaak in samenhang met hevige regen voor grote onhygiënische problemen. Dit zaakje stinkt aldus Roggeveen van de SP, dit klopt niet en moet snel worden opgelost. De SP wil dat de gemeente aan de bewoners laat weten waarom zij worden overgeslagen en wanneer zij kunnen verwachten dat ook in hun gedeelte van de straat de riolering zal worden meegenomen. Ook wil de SP weten wanneer hun stuk gereden straat wordt hersteld.

Meerdere bewoners hadden al eerder hun ongenoegen geuit maar kregen van de gemeente geen gehoor of een weinig inhoudelijk antwoord. Tot nu toe geeft de gemeente Rijnwoude de bewoners weinig hoop.

Bron: Omroep Rijnwoude