Pechtold bij nieuwe D66-afdeling Groen Hart

Hazerswoude-Dorp, 1 maart 2012

Op 29 februari werd in het Plantarium in Hazerswoude-Dorp de nieuwe D66-afdeling Groene Hart opgericht. Partijleider Alexander Pechtold was daarbij aanwezig.

Omdat de gemeenten Alphen, Boskoop en Rijnwoude gaan fuseren, moeten ook de afdelingen van D66 in die drie gemeenten samengaan. Maar ook de afdelingen in Kaag en Braassem en Nieuwkoop hebben zich hierbij aangesloten. Alexander Pechtold was trots op de nieuwe afdeling. Hij benadrukte dat de fusie van de afdelingen niet uit nood is geboren, maar juist is bedoeld om een grote en sterke afdeling te vormen.

In zijn toespraak vertelde hij ook over het boek dat hij net heeft geschreven (‘Henk, Ingrid en Alexander’). Dat gaat over gesprekken die hij heeft gehad met PVV-stemmers. Volgens hem gaat het om maatschappelijk betrokken mensen en niet om mensen die zich laten leiden door onderbuikgevoelens. In een interview met Radio Rijnwoude kon hij niet duidelijk aangeven waarom die mensen niet op D66 stemmen. En hij bleef vaag over hoe ervoor gaat zorgen dat ze wel op D66 gaan stemmen.

Pechtold ging ook nog in op de actuele politieke situatie. Het bestempelde de bezuinigingen van het kabinet Rutte als ‘stompzinning’. Hij hoopt dat het kabinet zo snel mogelijk valt. Als het aan de partijleider van D66 ligt, komt er dan een nieuwe paarse coalitie. Daarvan zou ook de SP deel kunnen uitmaken.

De volledige toespraak van Alexander Pechtold kunt u hier bekijken en te luisteren: vimeo.com/37695834.

De bijeenkomst van D66 werd door heel wat mensen uit de vijf oude D66-afdelingen bijgewoond. Velen schaften een gesigneerd exemplaar van het boek van Pechtold aan. Vrijdag zendt het nieuwsmagazine ‘Uit het Hart Gegrepen’ van Radio Rijnwoude een interview uit met Alexander Pechtold.

Bron: Omroep Rijnwoude