Koudekerkse brug vanaf half juli 8 weken afgesloten

Koudekerk a/d Rijn, 29 maart 2012

De Koudekerkse brug is vanaf half juli (week 29) 8 weken afgesloten voor het autoverkeer. In die periode wordt groot onderhoud uitgevoerd. Voetgangers en fietsers kunnen dan nog wel de Oude Rijn oversteken.

Er is lang overleg geweest over een geschikte periode. Dat komt omdat de afsluiting van de brug niet mag samenvallen met de werkzaamheden aan de A4 bij Leiderdorp. Daar wordt de brug over de Oude Rijn afgebroken en vervangen door een tunnel. Als de Oude Rijn op twee plaatsen is afgesloten, kunnen de schepen geen kant meer op.

Tijdens de werkzaamheden aan de Koudekerkse brug kan het verkeer er niet gebruik van maken. Auto's moeten dus omrijden. Er komt wel een tijdelijke brug voor fietsers en voetgangers. Daarom hoeft er geen pontje te worden ingezet.

De werkzaamheden aan het remmingswerk (de palen in het water) zullen op een later tijdstip in het najaar worden uitgevoerd.

De aanbesteding voor de werkzaamheden is nu gaande. Na afronding daarvan zal duidelijk zijn of er een aannemer is die de werkzaamheden wil uitvoeren.

Bron: Omroep Rijnwoude