IVN organiseert lezing over insecten

Alphen a/d Rijn, 3 maart 2012

Het IVN organiseert op dinsdag 20 in Alphen een lezing over insecten. Het IVN laat zien dat insecten niet alleen nuttig zijn, maar er soms ook mooi uitzien.

De komende maanden kiezen ze weer het luchtruim: donzige hommels, elegante libellen, acrobatische zweefvliegen en onopvallende wilde bijen. Er zijn meer dan 17.000 soorten insecten in Nederland en toch worden ze snel over het hoofd gezien.

Zonder deze ijverige beestjes zou er voor de mensen niet veel te eten zijn, want ze zorgen voor de bestuiving van onze voedselplanten. Behalve nuttig zijn insecten vaak ook erg mooi. Dat kunt u zien als u ze van dichtbij bekijkt.

Tijdens de lezing op dinsdag 20 maart laat IVN zien hoe deze insecten er uit zien, en vertellen ze hoe fascinerend hun levenswijze is. U zult beslist anders naar insecten kijken na het bijwonen van deze lezing.

De lezing is van 20.00 - 22.00 uur in gebouw ‘de vlinder’, Bruins Slotsingel 15, 2403 NC Alphen aan den Rijn. U wordt verzocht zich vooraf aan te melden bij Mila Binnekamp, telefoon 0172-433207 (na 18.00 uur) of mila.binnekamp@planet.n.

Bron: Omroep Rijnwoude