ISDR houdt op te bestaan

Rijnwoude, 28 maart 2012

Met ingang van 1 april 2012 stopt de Intergemeentelijke Sociale Dienst De Rijnstreek (ISDR). Tot 1 april voerde de ISDR hieronder genoemde taken uit voor de aangesloten gemeenten Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Rijnwoude.

De taken op het gebied van Werk en Inkomen worden vanaf 1 april voor alle drie gemeenten uitgevoerd door de gemeente Alphen aan den Rijn. Veel van die taken gelden landelijk. De landelijke regelgeving moet uniform door alle gemeenten worden uitgevoerd. Het gaat om taken op het gebied van werk, inkomen, inburgering, kinderopvang, bijzondere bijstand, schuldhulpverlening en het minimabeleid. De dienstverlening aan de inwoners blijft verder ongewijzigd. Inwoners met vragen over bovenstaande onderwerpen kunnen vanaf 1april contact opnemen met de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit kan iedere werkdag tussen 9.00 – 17.00 uur tegen lokaal tarief via telefoonnummer140172 of via email: gemeente@alphenaandenrijn.nl

Wet maatschappelijke ondersteuning

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gaat om het bieden van ondersteuning, zoals huishoudelijke hulp, een rolstoel, vervoersvoorzieningen en aanpassingen in de woning. Voor wat betreft de Wmo kunnen inwoners van Rijnwoude vanaf 1 april terecht bij de welzijnsorganisatie Participe. Participe gaat de Wmo voor de gemeente Rijnwoude uitvoeren.

De medewerkers van de ISDR hebben een nieuwe baan gevonden bij de aangesloten gemeenten en bij de gemeente Alphen aan den Rijn. De plaatsing verliep via het principe mens volgt werk. Er is geen sprake van gedwongen ontslagen.

De cliënten van de ISDR zijn van de veranderingen op de hoogte gebracht door een brief en door een opvallende flyer met de belangrijkste nieuwe gegevens.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.